dinsdag 15 juli 2008

13 juli dag 15 Key West.

Zoals elke dag is Erik als eerste op, eerst maar een bakje koffie halen en wat donuts en toast met jam bij de receptie van het motel Blue Marlin.
Je kan daar een dienblad pakken en dit meenemen naar je kamer, velen weten dit niet en staan met 1 persoon met blad in de rij.



Na het eten gaan we naar de fietsenverhuur hier om de hoek, je moet uiteraard weer je creditcard meenemen en je i.d. (paspoort of rijbewijs).
We huren fietsen met van die grote sturen en dikke banden zonder verlichting voor zes dagen maar nemen ze voor de hele week dit is goedkoper dus uiteraard doen we dat.
Omdat iedereen hier in de buurt bijna een rode of zwarte fiets heeft nemen Erik en Gerda een lichtblauwe, Sijbrand neemt natuurlijk weer een rode, net als vorig jaar.



Daarna gaan we naar de Duvalstreet, de hoofdstraat op Key West, hier bevinden zich talloze bars en shops waaronder de beroemde Sloppy Joe,s bar waar de schrijver Hemmingway graag kwam als hij op bezoek was op dit eiland. Wel oppassen voor de overstekende kippen en kuikentjes, ze zijn overal!
We zetten de fietsen ergens neer en mengen ons ook in het winkelpubliek.
Rond de middag krijgen we wel trek in wat en we eten wat bij Crazy Monkeys, een bekend restaurant waar ook veel Nederlanders komen.
Na het eten gaan we naar het huis van Hemmingway wat nu een museum is, de entree is 12 dollar per persoon maar voor wat je daarvoor te zien krijgt valt het een beetje tegen.
Wat het bezoek leuk maakt is de aanwezigheid van de beroemde Hemmingway poezen en katten , de meeste hebben 5 tenen, een heel gek gezicht, wat een grote poten zeg!



Hierna gaan we naar de kamer en frissen ons wat op.
Dan rijden we met de auto naar 1 van de winkelcentra, deze liggen net buiten het stadje, maar helaas voor ons zijn bijna alle winkels gesloten. Een enkele supermarkt is open en we kopen een tray cola voor op de kamer.
We besluiten om morgenochtend opnieuw een poging te wagen.
Het is inmiddels zondagavond rond acht uur en gaan nogmaals wat eten bij Crazy Monkeys. Sijbrand mag naar de kamer, Erik en Gerda fietsen nog even langs het strand en bekijken een aantal leuke pieren. De meesten zijn mooi verlicht. We ontdekken ook nog een leuk restaurantje aan het strand, misschien kunnen we hier nog eens eens een avondje eten, weg van de drukte en het lawaai van Duval Street, ook wel eens lekker…en eigenlijk bij ons om de hoek, nog nooit gezien!
Na een half uurtje gaan ook wij naar de kamer. We zijn alle 3 aardig moe.

Geen opmerkingen: