donderdag 17 juli 2008

15 juli dag 17 Key West


Gisteravond hebben we de knoop doorgehakt en op Key Largo een hotelletje geboekt voor onze laatste drie nachten. Dit hadden we toch al in ons achterhoofd en aangezien we op de heenreis naar Key West een redelijke tijd in de file hebben gestaan is dit wel een praktische oplossing. Wie wil er billenknijpend in een file staan op weg naar het vliegveld in Miami? Nou, WIJ in ieder geval niet! Het is de bedoeling dat we hier op een van onze laatste dagen nog lekker gaan snorkelen in het John Pennekamp Coral Reef State Park.
Het is het Key Largo Resort at Manatee Bay geworden.

Vandaag is het nog steeds bewolkt, we gaan maar eens wat rondfietsen, dat verveelt hier nooit. We fietsen naar het andere eind van Duval Street. In de oude have “Key West Bight” lopen we over de boardwalks naar het reserveringsloketje van de Ferry de “Yankee Freedom”. We moeten namelijk nog reserveren voor de excursie naar de Dry Tortugas voor morgen.
De vriendelijke dame (van 75! lezen we later) vertelt ons dat we nog mooi op tijd zijn, na ons heeft ze nog maar ”3 seats” over, het is een erg gewild tripje dus….



We hebben zin om wat te ontbijten, en Erik wil dit graag aan de haven doen. We hebben vorig jaar een leuk tentje gezien, en daar staan we nu tegenover. We lopen er heen en zien een ongeinteresseerd typje zitten, lijkt de kok wel… We vragen of ze ook ontbijt serveren en hij mompelt iets in de zin van “yeaaah…” , dus wij naar binnen. Het is hier uitgestorven en er hangt een barmeid met haar hoofd in haar handen over de bar. Kijkt niet eens op als we “good morning” roepen….(?).
De meneer die ons te woord staat doet dit tenminste wel netjes en zegt dat ze geen ontbijt serveren, maar verderop dit een tentje die dat 24 uur per dag doet. We zijn hier dus snel weg en lopen naar de overkant. In een heel fris tentje (Harpoon Harry’s) met een hele leuke serveerster zitten we hier na een kwartiertje heerlijk ons ontbijt te eten. Dit zijn adresjes die je altijd “te laat” ontdekt…


Na het ontbijt rijdt Erik weer terug naar het Motel om de weblog bij te werken en gaan Gerda en Sijbrand naar de Key West Butterfly & Nature Conservatory, een grote kas met allerlei vlinders en kleine vogeltjes. Erg leuk, jammer dat ze vlak voor ons een schoolbus met een "Summercamp” hebben losgelaten waardoor het af en toe een beetje druk is. De rest van de middag laten we ons in het zwembad glijden, beetje lezen, en doen lekker lui.

’s Avonds eten we bij een “Italiaan” op/aan het strand, een erg leuke plek, vlak langs een fietspad waar we af en toe de joggers even aanmoedigen. Sijbrand eet lasagne, Erik en Gerda een wat vaag gerecht, kip met spruitjes in een waterige jus. Gelukkig is het wel te eten.
Hierna is Sijbrand is afgeknoedeld en gaat naar de kamer.



Erik en Gerda fietsen door naar Mallory Square voor de zonsondergang en (nogmaals) een optreden van de Cat Man, het is nog steeds vermakelijk, mede door de Cat Man zelf, die omstanders aardig in de maling neemt.
Gerda mag nog met een leuke rode kater genaamd “Moon” op de foto, samen met de Cat Man. “Moonen” is je blote kont laten zien, wat een humor, dus vandaar deze vreemde foto….
Na een rondje gelopen te hebben gaan ook wij naar de kamer, morgen vroeg (06.30) op voor onze excursie naar de Dry Tortuga’s…

Geen opmerkingen: