donderdag 3 juli 2008

2 juli, vierde dag Miami

Vandaag worden voor ons doen vrij laat wakker, zo om een uur of 9.
Dat wordt dus geen vroege strandwandeling, maar douchen en een broodje en muffins eten op onze kamer en de auto halen. Gisteren hebben we even in onze bijbel (een van onze reisgidsen) gekeken, en hebben besloten dat we naar het oudste recreatiepark van Miami gaan, het Matheson Hammock Park, aan de Biscayne Bay.
Volgens hetboek is dit een stukje oorspronkelijk Florida, met mangrovebossen en een zwemlagune die ververst wordt door de stromingen van de zee.
Na een ritje van 20 minuten parkeren we en lopen we naar het strandje, en wat is het hier mooi zeg!
Het valt ons steeds op hoe snel je in een prachtig natuurgebied bent, met uitkijk op die
grote stad.





Tot onze verrassing komen we midden in een filmset terecht! Camera’s op rails, een schreeuwende regisseur en assistent, assistenten van de assistent en hun assistenten, grote lampen (terwijl de zon echt goed schijnt vandaag), mannen met walkie talkies, (en hun assistenten), echt een spektakel! De film waarvan de scenes hier worden opgenomen heet
“Daddy’s Girl Friend”, even in de gaten houden dus…We zwemmen, zonnen en eten en drinken wat uit onze koelbox, Gerda zwemt waarschijnlijk langs een kwalletje (pijnlijk) en Sijbrand snorkelt wat, totdat er in de verte een grote onweersbui nadert en ook de filmset wordt opgebroken. We weten inmiddels dat het hier binnen de kortste keren aardig kan spoken en pakken onze biezen. We besluiten nog een keer naar de Bayside Market Place te gaan, daar kunnen we even wat eten en wat winkeltjes kijken.
Tegen de tijd dat we hier aankomen is het onweer aardig losgebarsten en zijn we blij dat dit een deels overdekt winkelcentrum is. We eten een lekker bordje Chinees en kijken nog naar schoenen voor Sijbrand, maar ook nu lukt het niet (lastige klant?).. Erik en Sijbrand kopen samen nog 5 T-shirts voor 19 dollar, da’s wel weer leuk!
Terug op onze hotelkamer zien we op de TV dat tijdens het onweer de bliksem is ingeslagen in een bouwkraan. De mannen die hier in aan het werk waren werden per ambulance afgevoerd, ze konden (tijdelijk) niet meer lopen. Tja, een aardige bliksemafleider? zo’n kraan……..
We werken de weblog bij (van gisteren) en lopen ’s avonds even naar Lincoln Road, waar we op een leuk terrasje iets drinken. Om 10 uur gaan bij ons de lampjes uit…

Geen opmerkingen: