vrijdag 4 juli 2008

3 juli dag 5 Miami

Vandaag worden we omstreeks 8 uur wakker, we gaan ons rustig optutten en Sijbrand mag tot 10 uur op bed blijven want ... we gaan vandaag naar de Venetian pool deze gaat pas om 11 uur open.
Gerda en Erik gaan om 9 uur op stap om een kop koffie te scoren, de bedoeling is om naar
Starbucks te gaan, maar vlak om de hoek op weg naar Starbucks komen we ook een aardig tentje tegen, buiten staat een bord met breakfast combo ,voor $ 5.99.
Omdat we een beetje Amerikaanse neigingen krijgen stoppen we hier en eten een typisch Amerikaans ontbijt met uiteraard grote koppen slappe koffie en natuurlijk refill.
Omstreeks 10 uur komen we op de kamer en warempel Sijbrand is wakker en aangekleed.
Daarna zijn we naar de Venetian Pool gereden een erg mooi zwembad.
De Venetian Pool was eerst een gat in de grond waaruit de kalksteen voor de Italiaanse woonwijk Coral Gables werd gedolven, beeldend kunstenaar en ontwerper Denman Fink en architect Phineas Paist hadden dit bedacht in 1924,ik neem aan dat jullie ze wel kennen…haha…


Na een tijdje daar rondgezwommen te hebben, kwam Erik er achter dat hij zijn autosleutels kwijt was. Zoeken, zoeken en nog eens zoeken, maar uiteindelijk waren ze gewoon te vinden bij de gevonden voorwerpen. Waar gevonden? Op de bodem van het zwembad!
Toen zijn we maar wat gaan eten bij het cafeetje wat er bij hoorde, de hamburgers waren waardeloos, maar de hotdogs waren wel te eten.
Gelukkig, de autosleutel deed het nog gewoon ondanks dat hij op de bodem van het zwembad had gelegen. Daarna naar het mooiste hotel van heel Florida gereden, het Biltmore.
Zeer mooie zwembaden en golfbanen, maar echt niet te betalen.
Volgens Erik een hoog muppets gehalte, en er was ook een pinautomaat daar kon je alleen geld mee opnemen met je goldkaart!



Toen nog even naar de dichtstbijzijnde Publix gereden en wat drinken en fruit gehaald .
Terug naar het hotel, Sijbrand ging nog effe zwemmen en ondertussen dit verhaal schrijven.
Het is nu heel erg drukkend warm buiten en we horen het onweren in de verte zoals bijna elke middag in Miami.
Vanavond lopen we langs de zee richting South beach,dit loopt een stuk prettiger,geen stoplichten en vieze uitlaatwalmen .
Het is omstreeks acht uur en het begint al een beetje donker te worden en dan na 5 minuten is het geheel donker, dat heb je als je zo dicht bij de evenaar zit.



Na ongeveer 20 minuten lopen zijn we bij TGIF en er is warempel een tafeltje vrij, wij gaan zitten en we leunen op het tafelblad, dit zit dus helemaal los, we wachten tot er mensen bij een andere tafel weggaan en gaan daar zitten.
Ondertussen komt er een vrouwelijke bediende ons vragen wat we willen drinken en eten, We vertellen haar dat we eerst wat te drinken willen bestellen later wat te eten. Het bedienen is hier zeer rommelig in tegenstelling tot de eerst bezochte TGIF. Op een gegeven moment krijgen we bijna ruzie met de onbeschaafde manier waarop zij ons te woord staat in haar standaardvragen en antwoorden, deze gaan zo snel dat zelfs een echte Amerikaan er moeite mee zou hebben .
Gelukkig grijpt de manager in die toevallig bij ons in de buurt staat, hij grijpt haar bij haar arm en neemt haar mee, waarschijnlijk voor een goed gesprek…
De rest van de avond heeft ze ons bediend met een lang gezicht…
Het eten en drinken smaakten er gelukkig niet minder door.
Om half 11 gaan we met de taxi terug naar het hotel, we duiken ons bed in morgen is het 4 juli, independance day!


Geen opmerkingen: