dinsdag 8 juli 2008

6 juli dag 8 Bahama's.

Vandaag gaan we relaxen. We staan op tijd op en nemen een Starbucks uit onze eigen coffeemachine op de kamer.
Daarna gaan we naar beneden kopen, wat te eten voor bij het zwembad en leveren onze pasjes in bij de towellhut. We krijgen een witte en een bruine handdoek en een groen armbandje dat laat zien dat je bij het hotel hoort.
Het is zondag en het is heerlijk rustig bij the pool (dat is het altijd, maar nu nog rustiger dus).
We zoeken een mooi plekje en gaan lekker liggen op onze comfortabele ligbedden, uiteraard onder een parasol…


We hebben keuze uit meerdere zwembaden of natuurlijk de prachtige zee die we pal aan het zwembad hebben. Gerda en Sijbrand gaan eerst lekker in de heerlijk warme zee zwemmen ,op de trampoline springen die daar ligt, en gaan daarna nog even in het zwembad.
Over Erik hoeven jullie niet bezorgd te zijn, ook die redt zich wel ;-))
Vanaf elf uur gaat de poolbar open en de bestellingen worden liggend op je bed bij je opgenomen…
Het is absoluut niet duur, een Heineken 16 oz tap bier kost hier $4 en een pinacolada $8.
Verder zijn er diverse snackbars rondom de zwembaden en ook hier zijn de prijzen schappelijk.
We dachten dat het hier heel duur was, maar het is hier veel goedkoper dan in Miami..
Ook is op deze prachtige dag mijn vader jarig, maar we kunnen hem via tele 2 mobiel niet bellen en kopen een telefoonkaart voor 20 dollar, na wat gedoe krijgen we uiteindelijk contact met het thuisfront (wat zo makkelijk gaat in de usa lijkt het hier wel of je aan het eind van de wereld zit).
Rond middag-etenstijd gaan we naar de overkant van het hotel waar een leuk winkelcentrum is.


Gerda wordt aangehouden door een goedlachse Bahama’er en moet op de foto met hem, we maken een leuke fotoshoot, geven de man een paar dollar en gaan wat sandwiches kopen bij de Subway , Gerda en Erik een 6 inch met tonijnsalade en Sijbrand een 12 inch met gehaktballetjes, heerlijk! Tevens nemen we als zuinige Hollanders een refill cola natuurlijk wel een small, je mag toch zovaak bijvullen als je wilt…
Nee hoor zulke knierten zijn we ook niet, we nemen de midsize.
Na lekker gegeten te hebben lopen we door het winkelcentrum maar er zijn erg veel winkels en restaurants dicht …oja het is btw zondag, vandaar.
De mensen zijn erg gelovig hier en je ziet bijna op elke hoek van de straat een kerk van een ander geloof, dus daar zitten ze dus!
We gaan weer naar de overkant en blazen wat speelgoed op zoals een luchtbed en een band en vermaken ons de rest van de dag by the pool…


Rond 8 uur ‘s avonds beginnen onze maagjes een beetje te knorren en we gaan weer naar de overkant (het winkelcentrum) helaas zijn de restaurantjes die wij wilden bezoeken dicht , we gaan terug naar het hotelcomplex want hier zijn gelukkig alle restaurants open …
We besluiten om bij China Grill te gaan eten , en we willen buiten zitten, dat kan. Je zit hier heerlijk in de warme avondbries, 5 meter van het strand met op de achtergrond een bliksem van een tropische onweersbui en dichtbij de gaswolken van de melkweg, fantastich !
Zo meteen lekker makkelijk rollend naar je bedje na het eten .
We bestellen met zijn drieen een wonton soep en Gerda en Erik nemen beef teriyaki en Sijbrand neemt een thaise noodle (dat is dus dunne bami) met kip .
De wontonsoep smaakt bijna hetzelfde als in Nederland , misschien iets zoeter maar ze hebben hier geen maggi….
De maaltijden zij hier niet benauwd en alleen Erik krijgt alles in zijn helm…
Na heerlijk te hebben gegeten rekenen we af…dat wil zeggen: geven ons kamernummer op en gaan via het strand richting onze heerlijk diepe donsbedden.
Op het terrein kopen we nog wat blikjes coca cola voor $1 per stuk voor bij de heerlijke Cuba rum. We nemen nog een glaasje en dan gaat het licht uit. Zoals je op de foto ziet hebben we aan Sijbrand geen kind meer….(hahaha). Oant moan!


Geen opmerkingen: