woensdag 9 juli 2008

7 juli dag 9 Bahama's.


Vandaag is het maandag en gaan we snorkelen op Deadman’s Reef, (Paradise Cove ). Dit ligt aan de westkant van het eiland “Grand Bahama” waar het heerlijk vertoeven is.
We vertrekken rond 11 uur bij het hotel, we nemen de bus voor 1 dollar per persoon naar Freeport downtown, dit is een bestelbusje die bij elke busstop iemand meeneemt die daar staat, het grappige is dat ze de 1 dollar allemaal opgerold of in een propje aan de chauffeur geven.

Volgens ons kennen ze elkaar allemaal wel een beetje hier op eiland, want de vrouwelijke buschauffeuse noemt ze allemaal baby…(Erik vraagt of het dan allemaal haar kinderen zijn hahaha), en vraagt naar ieders persoonlijke omstandigheden.
Aangekomen in Downtown Freeport gaan we eerst een broodje eten eten bij de Subway , we vervolgen onze reis verder richting Paradise Cove.
Over onderweg kunnen we het volgende zeggen: vooral veel kerken!
De meeste inwoners op dit eiland hebben een gigantische bende om hun huis, meestal bestaande uit diverse autowrakken en grof vuil.


De schade van de laatste hurricane in 2004 is onderweg nog goed te zien. Allereerst zie je dat aan de bomen en vervolgens aan de daken die nog steeds niet hersteld zijn …dont’ worry..
Verder nemen ze het hier niet zo nauw met de natuur, waar ze o zo voorzichtig mee moeten zijn, immers daar komen de toeristen voor, tenminste wij dan!
Na ongeveer 20 minuten rijden komen we aan op een lange oprijlaan met aan het begin het welkomstbord van Paradise Cove. Aan het einde van de laan zien we een prachtig strand met een nog mooiere zee, wat een mooie kleuren in het water!

Iedereen die hier komt is (voor de veiligheid) verplicht zich in het restaurantje te melden, je moet dus je naam en hotel opschrijven. Als je weer weggaat moet je jezelf weer van de lijst afhalen. We gaan zo snel mogelijk te water, het is er helemaal niet druk. We snorkelen om de beurt en zien hele mooie vissen. Erik ziet een schildpad, Gerda een vrij grote pijlstaartrog die zich snel in het zand begraaft. Je kunt hier ook lekker zitten en wat bij het restaurantje bestellen. Als je een kokosnoot wilt met een beetje rum er in wordt de noot op bestelling even met een hele lange stok uit de boom gemept, erg leuk.


Om een uurtje of half vijf worden we met het busje van Paradise Cove weer naar ons hotel gebracht. Dit was echt de moeite waard!

’s Avonds eten we bij een restaurantje aan de haven en kijken nog even naar enkele
karaoke optredens waar enkele toeristen zich vrijwillig belachelijk kunnen maken door lekker vals te zingen, erg vermakelijk. Om half elf gaan de lichtjes uit….

Geen opmerkingen: