maandag 21 juli 2008

20 juli dag 22, Key Largo.

Vandaag om kwart voor 9 wakker want de house keeping stond op de deur te rammen, wat een sof, waren we toch weer lekker op tijd wakker.
Erik zet zoals uiteraard altijd een lekker slap bakkie en we eten daarbij wat gekochte muffins van de Publix, helaas zien ze er lekkerder uit dan ze smaken…
Daarbij een lekkere beker Indian River jus d’orange deze komt hier uit de streek en staat bekend om de beste fruitbomen, komt ook bij de Publix vandaan.

We gaan vandaag wat shoppen, het is zondag we hebben besloten om toch maar niet naar Pennekamp Reef te gaan om te snorkelen want het zal wel druk zijn in het weekend.
Sijbrand koopt nog wat mooie spullen van het merk South Pole bij een outlet.
Daarna gaan we naar de overkant van het hotel, daar had Erik een klein restaurantje genaamd Paradise Pub gezien, we vonden dat het wel tijd werd om wat te eten.
Waar rook uit de afzuiging naar buiten komt, daar worden hier in de USA over het algemeen hamburgers gebakken.
En inderdaad, we vragen of ze hier burgers serveren (dom he?) en… jawel ze serveren hier heerlijke “Cheeseburgers in Paradise”. Sijbrand en Erik nemen er beide eentje well done, en Gerda neemt een Club Sandwich met coleslaw.
En, eerlijk is eerlijk, de cheeseburgers waren heerlijk, morgen gaan we er weer eentje scoren vermoed ik…Voor geinteresseerden: het restaurantje/bar genaamd Paradise Pub ligt aan de Highway 1, milemarker 102 aan de Ocean-Side.

Verder bezoeken we Shell World, een heeeele grote winkel met vooral allemaal schelpen, (de oplettende vakantieganger ziet dat de meeste schelpen helemaal niet uit Florida komen…), en wat souvenirshops met vooral veel van hetzelfde. Om een uurtje of 2 gaan we weer even naar onze kamer om te chillen, dat is vandaag echt wel nodig op zijn tijd. We bellen even naar huis om te zeggen dat alles ok is en lezen wat en kijken tv. Om een uurtje of 3 gaan we lekker aan het privestrandje zitten.


We horen van de bardame dat er een half uurtje geleden nog een manatee zwom die ze wat koud kraanwater heeft gegeven. Daar houden ze zo van, zegt ze, ze gaan op hun rug liggen en zij giet het water dan in hun bek. Ze herkent ze stuk voor stuk aan hun littekens (van de schroeven van de boten). Jammer, dat hebben we helaas gemist. Verder zien we ontzettend veel idioten (vinden wij) die volgens ons eerst een buitenboordmotor kopen en daarna voor een bootje gaan kijken. En zich dan afvragen welk bootje er niet zal zinken met de aangeschafte motor eraan…. Ook varen ze zooo achterlijk hard, dat dat hier mag in deze natuur (denk aan de manatees). Maar ja,….wat doe je er aan?
’s Avonds laten we een pizza voor Sijbrand en Chinees voor Erik en Gerda bezorgen, de bardame is zo vriendelijk dit even voor ons te bestellen, en eten dit lekker aan de tiki-bar buiten op. Ondertussen genieten we weer van een prachtige zonsondergang.
Morgen naar John Pennekamp, waarschijnlijk een Glassbottom-tour in plaats van de snorkeltour. We zien wel!

Geen opmerkingen: