zondag 20 juli 2008

18 juli dag 20, Key West.

We gaan weer lekker laat ons bed uit 9.00 uur Erik zet zoals gebruikelijk een lekker slap bakkie op de kamer en na de koffie fietsen we op ons gemak naar de haven via Simontonstreet, deze straat loopt parallel aan de Duvalstreet maar is veel rustiger.
We kunnen aan de plassen zien dat het vannacht heeft geregend maar we hebben er niets van gemerkt…
Zoals de laatste paar dagen ontbijten we bij Harpoon Harry’s waar de de serveerster ons inmiddels al een beetje kent, helaas ontbijten we hier voorlopig voor het laatst, we zullen er nog wel eens met weemoed aan terug gaan denken.

(dit is trouwens niet Harpoon Harry's)
Omdat we vandaag de laatste dag in Key-West zijn moet er natuurlijk wat souveniers aangeschaft worden.
We kunnen dit jaar helaas niet zoveel souveniers meenemen want we hebben zelf al zo veel gekocht en ons geld is ook bijna op. (grapje hoor!) Maar, sommige dingen kun je gewoon niet laten liggen, zoals een hondenspeeltje in de vorm van George Bush (zie foto). Deze is natuurlijk voor onze Thomas!

We komen in de leukste winkeltjes en kopen natuurlijk het nodige, wat ons ook opvalt is dat de Polen hier ook als personeel gearriveerd zijn, het zijn allemaal vrouwen en praten na het afrekenen vrolijk met elkander verder in het Pools, wel grappig, lijkt hier wel op ons land.
De look-a-like contest is inmiddels ook in alle hevigheid losgebarsten. De grote bar waar dit spektakel plaatsvindt puilt uit zodat er allemaal mensen buiten staan. Binnen gaat het er luidruchtig aan toe. Er staan steeds 8 nep-Hemmingway’s op het podium en het publiek moet met behulp van het opsteken van bordjes op de beste stemmen.
Om een uurtje of half 3 gaan we lekker in het zwembad liggen, het is zeer warm vandaag.
Daarna koelen we nog even lekker af bij de airco in onze kamer.

Om een uur of 6 fietsen we weer naar Duval Street om onze laatste ronde te maken. Hierbij koopt Gerda een zgn. Key-West armband van zilver die ze vorig jaar ook eigenlijk al had willen kopen. Sijbrand koopt ook nog een aardigheidje en daarna eten we lekker Mexicaans. Gelukkig zijn we op tijd klaar voor het favoriete programma van Gerda en Sijbrand: Deadliest Catch. Erik trekt uit protest de lakens maar over zijn hoofd…. Na nog wat interessante dieren-programma’s gaat iedereen slapen…..

Geen opmerkingen: