woensdag 16 juli 2008

14 juli dag 16 Key West.

Vanochtend is het zwaar bewolkt, en het regent regelmatig. Helemaal niet erg hoor, we gaan gewoon een ochtendje shoppen! Met de auto rijden we even iets buiten het stadje en bezoeken als eerst Ross’ “Dress for Less”. Wat een koopjes zeg! Overal bekende merken tegen outlet-prijsjes, dat is nog eens voordelig inslaan!


Sijbrand wordt helemaal tureluurs van al die mooie t-shirts, en heeft uiteindelijk een stuk of 8 waaruit hij er uiteindelijk 3 kiest, zelfs een “Limited Edition” van South Pole, volgens hem echt een meevallertje. Erik een paar leuke korte broeken c.q. surfshorts, en Gerda een 3-tal lekkere t-shirts van mooie merken: Adidas, Nike, Reebok.


Dan ziet Erik een Chinees, en dan weet je het wel…hier moet geluncht worden. Hoe kan het hier toch zo goedkoop zijn? Een won-ton soepje voor $ 1,25!
Al met al: de won-ton soep was echt lekker, de rest ietsje minder, maar ja, we voelen ons zeker niet bekocht!
Om een uurtje of 1 stappen we weer in de auto en halen onze fietsen op. We zakken langzaam af naar de haven, Erik wil hier dezelfde kroeg bezoeken als vorig jaar.
Dit is hier de bekende Schooner Warf Bar, hier komen vooral de locale mensen.
De bar is niet meer dan een bijeengeraapt zootje daken en parasols maar wel beregezellig.


We zien “Harry” weer, deze hebben we verleden jaar ook al ontmoet. Dit is een” Dutchman” die hier al 23 jaar woont en hij komt oorspronkelijk uit Emmen-Compascuum.
We praten een beetje over van alles en nog niets, het Nederlands gaat hem niet zo goed meer af . Harry heeft ondertussen een vaste plaats aan de bar, dit is echt waar! Er zit een koperen plaatje in de bar gegoten met zijn naam er op.
Hij komt hier elke dag, en heeft een aantal vrienden die hij aan ons voorstelt.


Sijbrand is ondertussen zeer geïnteresseerd in de Cubaanse Sigaren die ze hier maken en verkopen. Hij mag er eentje kopen voor een vriend, net zoals verleden jaar …
Neem maar aan dat hij en zijn vriend hem beide oproken, we doen maar net of we gek zijn, hahaha…..
Daarna gaan we weer richting Duvalstreet waar Gerda en Sijbrand zich opgeven voor de Ghost Tour van vanavond, Erik wil niet mee, misschien toch een beetje te eng voor hem….
Om half 11 komen Sijbrand en Gerda thuis en zijn aardig onder de indruk van de enge tocht (maar niet heus…..) De lichtjes gaan laat uit…

Geen opmerkingen: